Legenden og legebarnet Kim Menzer gæster Underværket 4. april

Kim Menzer er ikke kun et dansk, men også internationalt stort jazznavn med status som legende. Torsdag den 4. april gæster han Jazz Randers og optræder på Underværket med sit eget Kim Menzer Blues & Jazz Band.

Multiinstrumentalist er en god betegnelse for Menzer, der spiller mundharpe, trombone og sopransaxofon, ligesom han leverer vokalerne i sit band, som udover mesteren selv består af yngre og særdeles dygtige musikere. De er Morten Carlsen (tenorsax, taragot og klarinet), Marko Martinovic (piano), Lars Fabiansen (guitar), Nicolai Land (bas) og Andreas Fryland (trommer).

Med Burnin’ Red Ivanhoe ramte Kim Menzer tidligt det store publikum, og musikken fra den tid er stadig eftertragtet på plade i hele Europa. I 7 år havde Menzer Paris som udgangspunkt. Han var komponist og musiker hos den berømte teaterinstruktør Peter Brook og turnerede verden over med hundredevis af forestillinger med opsætningen ”The Mahabharata”. Han har desuden spillet herhjemme i et utal af konstellationer.

De seneste 12 år har Menzer koncentreret sig om sit eget blues og jazz band, som ved koncerten 4- april gæster Jazz Randers for anden gang. Det var en stor oplevelse, da bandet var på scenen i 2021, hvor de fik bl.a. disse ord med i anmeldelsen:

”Det er slet ikke til hverken at se eller mærke, at Kim Menzer er blevet 83 år. Han var i særdeles fin både musikalsk og fysisk form helt på niveau med hans yngre bandmedlemmer, hvoraf den yngste er blot 37 år. At give koncert skal være en god musikalsk oplevelse, og samtidig være underholdende. Sådan var det for Kim Menzer Jazz And Blues Band, der udover jazzstandards fra Ellington og alle de andre serverede et repertoire med popsange som ”Rivers Of Babylon” og Stings ”Every Breath You Take”. Stor bredde, stor spilleglæde og stor modtagelse fra publikum, der fik ”Goodnight Irene” som ekstranummer”.

Og selv om Kim Menzer er blevet et par år ældre, så er den danske jazzlegende stadig i fineste form psykisk og fysisk i en sådan grad, at han bruger sit overskud til et par gange om ugen at undervise i yoga. Han er et sprudlende legebarn, som Jazz Randers virkelig glæder sig til at præsentere for et større publikum end sidst, hvor Danmark var ramt af pandemi.

Torsdag 4. april åbnes dørene kl. 19.00. Koncerten starter kl. 20. Billetpris for medlemmer kr. 150 og for gæster kr. 200. Medlemskort – hvis man ikke allerede har det – sælges ved indgangen for kr. 100 og gælder resten af året. Unge under 25 år har gratis adgang.

Køb billet her

Du kan lytte til meget mere musik med Kim Menzer via at kopiere dette link til YouTube. Mange af sangene er af ældre dato, men det er jazzmusik i det hele taget – og repertoiret med jazzstandards holdes der fast ved:

https://www.youtube.com/watch?v=1IL437oUYbY&list=PLDoBVNIRw-Q249EvCL_mdidrxc6HUq7wp&index=1