Keramikforløb skal skabe bedre trivsel for sårbare unge

Underværket og FOF startede i april et gratis 12 ugers keramikforløb for unge i alderen 16-30 år med det formål at skabe bedre trivsel for 17 unge mennesker i Randers gennem en kombination af håndværk og fællesskab. 

Projektet tager nemlig udgangspunkt i Craft-psykologi, der er baseret på, at mennesker generelt kanopnå en bedre trivsel ved at fordybe sig i et håndværk. Udover keramikundervisning er der ogs åplanlagt to fællesspisninger, og de unge ha rmulighed for at mødes i Underværket til en kop kaffe eller sodavand.

 

Projektet er et forprojekt til et treårigt projekt, der har til formål at skabe et åbent caféværksted for unge i Underværket med forskellige rammesatte forløb og mulighed for at bruge caféen til at nørkle med kreativt håndværk og drikkee n kop kaffe/sodavand. Samtidig skal de unge have mulighed for at blive frivillige i caféen og være med til at skabe både indhold og aktiviteter i den. Det forventes at det 3-årige projekt starter i 2025.

Det er som om, at når man sidder og arbejder med leret, så slapper hjernen helt af” – Deltager på hold 2 i forprojektet.