Bi-Underværker

Bi-Underværker tager afsæt i verdensmål nummer 15, der blandt andet handler om at mindske tabet af biodiversitet.

Bi-Underværker opstod i foråret 2021 med en bigård på Underværkets tag. Det resulterede i 50 kg by-honning, der blandt andet blev solgt til Café Blicher, gæster i huset og brugt på pandekager, man kunne købe ved skøjtebanen. 
 
Nu har projektet haft sin første udvidelse, hvor seks bistader og 150.000 bier er flyttede ind på toppen af Østervold i starten af maj. I den forbindelse inviterer vi borgerne i Randers til at blive en del af projektet. For 150 kr. kan man købe en andel i en bistade og på den måde være med til at bidrage til bedre biodiversitet i Randers C. Der er 30 andele i hver bistade dvs. 180 andele i alt, hvoraf cirka 100 er solgt. Vil du købe en andel? Så kontakt os på: asp@undervaerket.dk

Bi-Underværker er et projekt, der skal skabe nye grønne områder med bier på tagene rundt i Randers i samarbejde med byens borgere og virksomheder.

Aktører

Underværket står bag projektet og den nye bybi-gård på taget af Sinding Groups ejendom på toppen af Østervold. Randers Kommune har banet vejen med en god økonomisk håndsrækning, Gaia Akademi udsmykker bistaderne og sørger for, at der er frøposer at strø ud hen over foråret. Randers Naturcenter og formanden for Biavlerforeningen i Randers, Sandor Hestbæk, vejleder om hhv. bede, frøblandinger og biernes pasning og pleje.
 
Underværket er via medlemskab af Biavlerforeningen ansvarlig for Randers C’s bigård/avl og honning. Underværket står for pleje, ugentligt tilsyn, slyngning, tapning og for salg af bybi-honningen.

Engbede i byens parker

Bier henter pollen i en radius af 2 km, og derfor har Randers Kommune som en del af projektet etableret bede med engblomster i byparkerne omkring Randers C. Forberedelsesskolen, Randers Realskole, C La Cours Skole og Randers Lille Skole har adopteret bedene, og deres elever står derfor for at tilså og passe dem i sommerhalvåret

Byhonningen kan købes i Underværket til 40 kr. pr. glas