JESPER THILO I SPIDSEN FOR EUROPAS ÆLDSTE JAZZBAND PÅ UNDERVÆRKET TORSDAG 2. NOVEMBER KL. 20.00

Kansas City Stompers jazzer med Jesper Thilo

Europas ældste professionelle jazzorkester gæster Jazz Randers på Underværket torsdag den 2. november. Kansas City Stompers kommer med Danmarks mest berømte nulevende jazzmusiker Jesper Thilo på tenorsaxofon bare ni dage før kapelmester Niels Abild fylder 85 år. Det er voksne mænd, der altid har levet og åndet for jazzmusikken, og de glæder sig til igen at komme til Randers, hvor de flere gange har spillet for udsolgte huse.

Klarinettisten Niels Abild var bare 13 år, da han fandt på at samle det jazzband, som kom til at hedde Kansas City Stompers, fordi den ene halvdel af musikerne lovpriste Kansas, hvor Duke Ellington og Count Basie kom fra, mens den anden halvdel med var til traditionel stomp. En af de store oplevelser for bandet var som de første danskere at få lov til at spille sammen med Louis Armstrong i KB Hallen.

Siden er listen af solister blevet lang og længere, og Abild glæder sig stadig over, at han var med til at præsentere Sanne Salomonsen, da hun indspillede sine første plader. Selv har Kansas City Stompers indspillet 45 albums og har helt sikkert hørt til de bedste og mest populære gennem alle årene.

Jesper Thilo og Niels Abild er alderspræsidenterne i Kansas City Stompers, som desuden består af Ole Kock Hansen på piano og den højt roste svenske rytmegruppe med Roger Berg på trommer og Lass Lundstrøm på bas. Berg betragtes af mange som Europas bedste jazztrommeslager, og Lundstrøms meritter tæller f.eks. mange år som fast bassist for Monica Zetterlund. Gæstesolist på Underværket er desuden barytonsaxofonisten Dorthe Svarrer.

Koncerten finder sted torsdag den 2. november kl. 20.00. Dørene åbnes kl. 19. Der er forsalg af billetter for både medlemmer og gæster. Unge under 25 år har gratis adgang så længe, der er plads, og i øvrigt kan man købe medlemskort for 2024, som gælder med det samme. Medlemskort giver adgang til køb af to billetter til medlemspris.

Køb billet her