Hvorfor lytter man bedre med craft i hænderne? Hvad er koblede aktiviteter? Hvorfor er det nødvendigt at være i gang med mindst 5-10 projekter? Hvorfor er det stressreducerende at lave craft?

Det har fået en renæssance at lave ”craft” altså lave noget skabende med hænderne. Uanset om det er strik,  broderi, surdej eller syning, så har rigtig mange opdaget, hvor dejligt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse” når projektet bare overtager alle tanker.

Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien bag? Hør om 6 års forskning om alle de sundhedsfremmende fordele det har at lave craft. Og hør det videnskabelige argument for hvorfor det er vigtigt at have 10 projekter i gang samtidig!

Anne Kirketerp viser med sin forskning i craft-psykologi, at arbejdet med hænderne giver børn, unge og voksne trivsel og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde. Effekterne af at arbejde med craft  er blandt andet øget trivsel, positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomheden, mening, øget overblik/kompleks problemløsning og øget intelligens.

Oplægsholder: Anne Kirketerp, Håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d. Ophavskvinde til området craft-psykologi og aktuel med en ny bog om emnet.

Pris: 175 kr.

Køb billet her

Læs mere: www.annekirketerp.dk

Foredraget varer fra 19.00-21.00 inkl. pause.