Smag på Frk. Jensens Randers med oplæg fra madhistoriker og museumsinspektør på det Grønne Museum Bettina Buhl og workshops med Rikke Imer fra Den Store Bagedyst og Iben Schrader fra Made in Denmark. Eventet afholdes i forbindelse med udstillingen “Frk. Jensens Randers”, der kan ses i gaden fra 23. september – 25. oktober.

Bettina Buhl vil fortælle om Frøken Jensen og hendes samtid. Hun vil dykke ned i den danske madkultur, som Frøken Jensen var med til at forme med sin kogebog. Bettina vil fremhæve flere typer serveringer fra Frøken Jensens kogebog og fortælle kulturhistorien bag de anvendte råvarer og serveringer.

Rikke Imer vil facilitere en workshop, hvor vi i fællesskab laver æblekompot efter Frk. Jensens opskrift. Du får et glas æblekompot med hjem og en opskrift med hjem.

Iben Schrader demonstrerer, hvordan du laver et låg af bomuldsstof og voks, som kan erstatte stanniol, plastfilm og lignende. Du får et DIY-kit med hjem, så du kan lave dit eget låg derhjemme.

Program:

13.00-13.30 – Oplæg ved Bettina Buhl

Bettina Buhl fortæller om Frk. Jensens indflydelse på dansk madkultur og samtidens madtraditioner.

13.30-14.30 – Workshops

Workshop: “Vær med til at lave æblekompot” ved Rikke Imer
I denne workshop guider Rikke Imer jer gennem processen med at lave æblekompot, og I laver jeres egen portion i fællesskab. Du får din portion med hjem i et syltetøjsglas.

Workshop: “Lav bomuldsstof til praktiske låg, der erstatter stanniol, plastfilm og lignende” ved Iben Schrader
Iben Schrader fra Made in Denmark demonstrerer, hvordan du laver et låg af stof og voks. Du får et DIY-kit med hjem, så du kan lave dit eget låg.

Pris 50 kr. inkl. materialer (æblekompot + glas og DIY-Kit til at lave låg derhjemme)

Udtillingen og eventet er støttet af Randers Kommune,