KUNST I UNDERVÆRKET
Kunst i underværket
Kunst er en integreret del af Underværket og har været det siden etablering i år 2000.
Du kan gå på opdagelse i huset og opleve alle afskygninger af kunst, skabt af skoleelever, teaterbørn, kunstnere, projektmagere, frivillige.
Rigtig god fornøjelse!

Per Neble-frise og Solhjul – installation af Sanne Jensen / Claus Thomsen, GAIA Akademi (ovenfor).

2019-udstillinger

Oplev to af Brit Lundbergs værker i Mellemsalen på Underværket i hele februar måned 2019.
Brit Lundberg er lokal billedkunstner, uddannet på hhv. Kunsthåndværkerskolen i København og Kunsthøjskolen i Holbæk. Hun har igennem en lang årrække undervist på Randers Kunstskole og udstillet på centurerede udstillinger i Danmark.
Se flere af Brit Lundbergs malerier på www.britlundberg.dk eller kontakt hende på 86417482 for et besøg på hendes galleri i Niels Ebbesens Gade i Randers.
Billedet til venstre:
Farverige silketørklæder skabt af indvandrerkvinder i Kulturkælderen – et integrationsprojekt, der blev starten på Underværket.

Mosaik på affaldsbeholdere

Drage med unge at rutsje på af billedhugger Claes Lorenzen

Akryl på lærred, billedkunstner Brit Lundberg

Reproduktion af Sven Dalsgaard-stol og pakker til forestillingen ‘Café Globe’ af Insitu Danseteater.

En Frodig Dag. Per Neble f. 1959 – d. 1997. Prøveopsætning af en 23 meter lange mosaikmur, som Frisegruppen Randers arbejder på at opføre.
Prøven er udført af mosaikkunsthåndværkerskolen Seuola Mosaicist del Friuli i Spilembergo, Norditalien og skænket til Randers Kommune i 2009.

En Frodig Dag. Per Neble f. 1959 – d. 1997. Per Neble efterlod to udførlige skitser til frisen ‘En frodig dag’, lavet i 1963.
En Frodig Dag. Per Neble f. 1959 – d. 1997. Prøve og forarbejde på Per Nebles 23 meter lange mosaikfrise, lavet på baggrund af skitse fundet efter hans død.


Hestehoveder skabt af Teatret Vestenvinden.

Tintin & Jerry. Billedhugger Jan Blik Pedersen.

Underværkets Undergrundsstationer. Subway, Metro, Ubahn, The Tube 2015. Leder af Underværket Poul Jeberg.

Læsehorn. Lavet af Emma-Louise Kofoed Christensen, Værkstedet ‘Broen’, Randers Ungdomsskole.

Næstekærlighed. Installation af Amanda Brix Kolstrup. “Vi skal hjælpe og passe på hinanden, så man ikke vender ryggen til, men ser hinanden og er opmærksom.”

Forår. Billedkunstner Mads Borck. Skænket af fonden af 1977 ved Karsten Skjødt-Jakobsen




Underværket arbejder vedvarende på at bidrage til de gode fortællinger i byen, ved at kaste lys over lokale kunstnere, der ofte over årene er forsvundet fra byens kollektive bevidsthed.
Vi er aktive i at skabe synlighed omkring Karin Michaëlis – og ca. 100 lokale forfattere igennem Ordets Dag, som vi har afviklet siden 2010.
Det samme gælder for kogebogsforfatteren Frk. Jensen, der igennem et projekt, løftet af Underværket, har fået din egen gårdhave og Urban Garden imellem Underværket og Kaosambassaden.
Dette er også baggrunden for, at Underværket pt. arbejder på at rejse midler til genplacering af Vandkunsten Iguanbryderne foran Tinghuset.
