BLUES & JAZZ I UNDERVÆRKET

Blues og Jazz i Underværket

Året rundt rummer Underværket hyggelige, svedige, svingende og unikke koncerter med danske og internationale bands og solister bredt repræsenteret inden for Blues og Jazz.

Koncerterne arrangeres i et tæt samarbejde med to af byens mest aktive koncert-arrangører: Bluesnight og Jazzens-Venner.

Underværkets mange musikevents annonceres her på siden, på Facebook og i nyhedsbrevet, du kan tilmelde dig herunder: 

Blues

Bluesnight Randers er byens nyeste musikforening, der siden starten i privat regi i 2015 har holdt alle sine arrangementer på Underværket.

Efter det første år etablerede Bluesnight sig som en forening, der hvert år arrangerer som minimum 10 koncerter. De optrædende er både verdenskendte blueskunstnere og de bedste danske bluesbands. Bluesnight giver også plads til lokale musikere.

 

 

Fra 2018 er Bluesnight Randers desuden blevet vært for Danish Blues Challenge, der arrangeres i samarbejde med Jysk Blues Netværk som en del af European Blues Challenge, og foreningen har med sine aktiviteter gjort Randers til et bluescentrum i Danmark.
Bluesnight Randers har gratis adgang for unge under 25 år.

Jazz

Jazzens Venner er den længst eksisterende jazzklub i Randers med rødder tilbage til 1974. Hvert år arrangerer Jazzens Venner som minimum 10 koncerter – alle på Underværket.

Der er fast koncertaften den første torsdag i hver måned – dog ikke i januar, juni og juli. Til gengæld er der så traditionelt to koncerter i december, nemlig den første torsdag og en julekoncert mellem jul og nytår.

I Randers Ugen (uge 32/33) er der selvfølgelig også jazz på programmet.

Jazzens Venner præsenterer både danske og internationale jazzstjerner og breder sig fra traditionel jazz til mere moderne og nutidig jazzmusik.

Foreningen arbejder konstant på at forny sig og har blandt andet indført gratis entré for unge under 25 år.