INTEGRATION

INTEGRATION

INTEGRATIONS-STORMØDE 

ONSDAG 4. MARTS 2020 kl. 16-18 i Store Sal

Integrationsstormødet er en tilbagevendende begivenhed, der kører på 16. år i Underværket.
Formålet med stormødet er blandt andet at styrke det lokale netværke omkring integration, at skabe et forum for gensidigt kendskab og forståelse samt at bane vejen for udvikling af forskellige samarbejdsrelationer og projekter.
“Så længe vi har forskelligheden, har vi en by. Så længe vi er ens, har vi en ghetto.”  Poul Jeberg

14. oktober 2000 kunne Underværket som 1 ud af 26 UPP’er (Urban Pilot Project) i Europa slå dørene op og invitere omverden ind.

Formålet var at forbedre beskæftigelsesmuligheder for etniske minoriteter via handel, kultur, kunsthåndværk, iværksætteri og byudvikling.

Iværksætteri for alle

Underværket skaber rammerne for dig, der drømmer om at starte selv. Prisen på lokaleleje er fair, vi har forståelse for, at du skal have plads til løbe forretningen i gang og hjælper med at få synlighed via Underværkets hjemmeside, Facebook, Instagram og vores infoskærm ved indgangen.

 

I Gaden er et 65 m2-stort lokale ledigt. Højt til loftet, lækkert køkken og plads foran butikken til stativer, borde m.m., som altid står i tørvejr!-) kr./md. 6.660 ekskl. moms og forbrug.

Integrationsprojekter

Grundidéen til Underværket opstod i Kulturkælderen og byggede på, at mennesker med forskellige baggrunde og forskellige sprog kan skabe noget meningsfyldt sammen. 

Siden er det blevet til mange forskelligartede integrationsprojekter.

Finder man ikke plads dér, finder man det ingen steder. Sådan siger Fatma Cetinkaya om Underværket i Socialdemokraten, april 2018.

Projekter

“Sæt dig selv i en kasse” et projekt i festivalen 100 % Fremmed? 

Et projekt over fem dage med skoleelever fra Randers Kommune med reference til den originale udstilling i byrummet.

Vild med Dansk – et anderledes, kreativt integrationsprojekt, støttet af Poul Due Jensens Fonde. Vild med Dansk er udviklet, ledet og drevet af Underværket i samarbejde med Jobcenter Randers, Sprogcenter Randers, Randers Bibliotek og Skoleforvaltningen i Randers Kommune.

“25 år efter – En beretning om exjugoslavere i Randers.” Bogudgivelse og bogrelease med stor lokal opbakning, blandt andet valgte journalist og tidligere indenrigsminister Birte Weiss at frasige sig honorar for foredrag.