Date

sep 17 2020
Expired!

Time

19:00 - 21:00

Cost

kr. 150

Pannon Vinklub med vinsmagning

Vinsmagning – Mød eksperten – internationale rødvine fra Ungarn

Mød eksperten – internationale rødvine fra Ungarn – i Underværket.

Pannonvin Danmark er et vinimportørfirma af ungarske vine.

Ungarn har 22 forskellige vinområder, der hver har deres egen specialitet. Den ungarske vin er næsten ukendt i Danmark. Hvis nogen kender en vin fra Ungarn, er det oftest en dessertvin, Tokaji Aszu. Selv om Tokaji Aszu er en høj kvalitet vin og derfor dyr vin, repræsenterer den ikke den ungarske vinkultur. Efter kommunismens fald i 1990 blev familieejede specialiserede vinplantager genetableret. Takket være deres målrettede arbejde med de nye vinmarkplantager og den teknologiske udvikling har denne genetablering bragt kvaliteten af den ungarske vin tilbage i toppen af europæisk vin. I dag fremstiller Ungarn årligt 300 millioner flasker vin, men har kun  cirka 20 til 25 % eksportaktivitet.

Vores målsætning er – dels at få øget danskernes kendskab til de mange fremragende vine, der produceres i Ungarn – dels at gøre det let for alle danskere at købe og få mulighed for at smage disse spændende vine.

For at sikre kvaliteten af vore vine, besøger vi flere gange om året personligt en række ungarske vinproducenter og håndplukker her vores sortiment.

På den måde kan vi også garantere vore kunder de absolut bedste priser på udvalgte kvalitetsvine. Dette er en vigtig del af vores forretningskoncept – at vi får vores vinsortiment direkte fra vingårdene – uden ekstra omkostninger og fordyrende mellemled.

Du kan få stillet din nysgerrighed allerede nu, ved at bestille en af vores spændende smagekasser … eller kontakt os og vi kan aftale et hyggeligt prøvesmagnings-arrangement.

Vores motto: „God vin til god pris”

Billetter til vinsmagning – Mød eksperten – internationale rødvine fra Ungarn –  købes via www.pannonvin.dk

Vinblog

Følg også med i Pannon Vin Blog, hvor du kan få spændende ny viden om ungarneske vine:

Eksempel på blogindlæg: Hvis der er noget mystisk i den ungarske vinkultur, er det metoden til at fremstille aszú-vin. Høst af aszú-vindruer, der er inficeret med botrytis-svampe og derefter tørret i høj varme, er besværligt, derfor kan specielle aszú-vindruer anvendes på flere måder og flere gange. Der findes flere forskellige aszú-varianter, afhængigt af hvilken teknik man bruger i vinfremstillingen.

I lang tid, i første halvdel af 19. århundrede, var den mest populære type vin i Tokaj szamorodni, som blev kaldt ”hovedvinen” på det tidspunkt.

Normalt sorteres aszú-vindruerne fra furmint vindruerne med hånden, men ved Szamorodni-varianten høstes og presses de sunde druer sammen med aszú-vindruerne. Så szamorodni henviser ikke til druesorten men til den måde, druerne behandles på. Der er flere vindruer i Tokaj-vinområde som kan give udtørret aszú-vindruer, blandt andet Furmint, Hárslevelű og Muscat Blanc.

print