Date

sep 12 - 23 2020
Expired!

Time

10:00 - 18:00

Udstilling fra værkstedet ‘Broen” – institut for kreativ udvikling v/Randers Ungdomsskole

Fernisering 12. september kl. 11.00, Mødelokalet 1. sal, Underværket.

Hvad sker der, når en uartig virus blæser ind over landet, og ovenikøbet er så uartig at gå global?

Værkstedet ”Broen” – institut for kreative udvikling v. Randers Ungdomsskole er et værksted hvor kunst, kultur og kreativitet er for alle i et positivt miljø, fyldt med latter og sjove løsninger. Eleverne får en blanding af opgaver og egne valg, så ideer kan vokser ud fra elevens kreative talent, i et rum med plads til alle.

Broen giver måske begyndelsen til lige det, eleven drømmer om. Det overordnede mål med at gå på Værkstedet Broen er, at eleven sammen med andre unge mellem 13-19 år kan lære at tegne, male og skulpturerer samt at udvikle et kunstnerisk sprog og kreative færdigheder – og alt det er krydret med hygge, sjov, fede oplevelse og nye venskab på tværs af interesser og alder.

Men lige det med den spredte alder giver noget helt unikt, når en 7. klasse-elev oplever en 3.g’er på sidste år – bare det at få lov til være i et miljø, hvor et fælles usynligt fundament giver en fantastisk grobund. Kernen i samværet, hyggen og den fysisiske udeblivelse blev også i løbet af den 1 måned stærkere og stærkere.

Eleverne havde taget godt i mod opgaver over nettet, smed løsninger op. Men trætheden meldte sig, hvornår bliver det normalt igen…savn..

Jeg valgte og vende det hele lidt på hovedet, dele mine tanker som billedhugger og kunstmentor med mine elever. Fortælle om min process, mit arbejde, livet, prøvede at motivere til at se hele situationen som et ‘benspænd’. Efterfølgende fik eleverne fysisk en pakke hjem privat med b.la. materiale til opgaven ”The stocking” og ”Tegneserie” om dage med Corona-19

Pia Græsbøll Ottesen Ungdomsskoleunderviser, Billedhugger & Kunstmentor 2020 Forside