Date

sep 05 2019
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Cost

kr. 200 / kr. 150 for medlemmer ved indgangen

Torsdagsjazz The Real Thing

De bliver kaldt Norges fineste jazzorkester, The Real Thing, der torsdag den 5. september åbner efterårssæsonen hos Jazzens Venner i Randers. For det første fordi de spiller fremragende jazzmusik med stor bredde, men ikke mindst fordi de altid går på scenen i stiveste puds: sort smoking, hvid skjorte og butterfly.

The Real Thing har med små pauser bestået siden 1992, hvor de debuterede med deres første album. Siden er det blevet til yderligere syv pladeudgivelser, og de er solgt i tusindtal, ligesom The Real Thing er blevet – og stadig bliver – streamet i stort antal på diverse medier. Bandet betragtes som norsk, men består faktisk af to nordmænd, en svensker og en englænder.

Svenske Paul Wagnberg er sanger og keyboard-spiller, der stadigvæk holder fast ved at kulle spille på sit elskede og legendariske Hammond B3-orgel, uanset hvor i verden The Real Thing optræder. Engelske Dave Edge kom til i 2010, efter at bandet havde ligget stille en periode i forbindelse med den oprindelige saxofonist Sigurd Køhns pludselige død. Dave Edge kommer fra Liverpool, hvor han underviste på musikskole, og det samme gør i Norge i dag. Norske Staffan William-Olsson har spiller guitar, piano og trommer siden han var syv år. Guitaren er hans hovedinstrument, og udover jazzinspirationer vedkender han sig som stor elsker at folk som Jimi Hendrix og Jimmy Page. Bag trommerne sidder Hermund Nygård, der udover at være med i The Real Thing også har sin egen kvintet.

Med en fin vokal og tre solister på hvert sit instrument er The Real Thing svær at sætte i bås. Der er solid jazzinspiration fra stjerner som Jimmy Smith, Wes Montgomery og George Benson, men også elementer af blues, soul, swing, funk, rock og såmænd svenske visetraditioner. De hele leveret af klassemusikere, som skriver det meste af musikken selv.

Jazzens Venner i Randers – ikke mindst på grund af The Real Thing – gjort det muligt at forudbestille billetter på jazzens-venner.com:

”Det har vi ikke haft brug for før, men to gange i år har vi oplevet tæt på udsolgt, og vi vil så nødig, at nogen går forgæves”, siger Kurt Helge, der booker musikken for Jazzens Venner. ”Vi har flere absolut store navne på efterårsprogrammet, bl.a. Allan Mortensen med Jens Jefsen Trio, det lokale muskgeni Jacob Venndt og det britiske fænomen Adrian Cox, så vi forventer en stor efterårssæson og kan konstatere, at interessen for jazz er stor som aldrig før. Vi har ikke så meget traditionel jazz som tidligere, men den er der, og vi holder fast ved, at musikken skal være publikumsvenlig og tilgængelig for alle”.

The Real Thing optræder altså torsdag den 5. september på Underværket, og koncerten med Allan Mortensen og Jens Jefsen Trio følger torsdag den 3. oktober.