Location

Store Sal
Stemannsgade 9c
Category

Next Event

Date

sep 05 2019

Time

20:00 - 22:00

Cost

kr. 200 / kr. 150 for medlemmer

Torsdagsjazz The Real Thing

The Real Thing

Denne velkendte norske kvartet betragtes og betegnes som nordmændenes fineste jazzorkester. Ikke kun på grund af musikken, men fordi orkestermedlemmerne altid iklæder sig i smoking, når de går på scenen for at servere deres iørefaldende, alsidige og spændende musik – som de har gjort det med næsten samme besætning siden 1992.

The Real Thing spiller populær jazz og soul med en Hammond B3-baseret bund – og ja, det er en rigtig B3, som efterhånden er en sjældenhed. Det er Paul Wagnberg, der spiller orgel, og han står også for vokalerne i bandet. Staffan William-Olsson spiller guitar. Dave Edge betjener saxofon og fløjte, og så tager Hermund Nyggård sig af trommerne.

Dave Edge er i øvrigt britisk og tidligere musiklærer på Paul McCartney’s musikskole i Liverpool. Nu underviser han i Norge. Staffan William-Olsson er oprindelig fra Sverige, så reelt er der kun to nordmænd i Norges fineste jazzband.

Musikken er både med swing og soul, og den er amerikansk inspireret med melodier fra og inspireret af bl.a. Jimmy Smith, George Benson, Jack McDuff og Wes Montgomery. Det bliver til swing, soul, blues, latin og funk i The Real Things versioner, og kvartetten er kendt for altid at præsentere et højt internationalt niveau, der har givet dem en fanskare, som rækker langt ud over ”jazzmenigheden”.

print