Date

okt 24 2019
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Cost

kr. 200 / kr. 150 for medlemmer

Adrian Cox Band

Adrian Cox presents Profoundly Blue

Jazzens Venner i Randers sniger sig til en ekstra koncertaften udover den første torsdag i måneden. Det er, fordi foreningen har fået mulighed for at præsentere en af de yngre og meget omtalte britiske klarinet- og saxofonspillere Adrian Cox med hans populære projekt ”Profoundly Blue”, som gav ham flere shows på BBC og gjorde ham til det hotteste britiske jazznavn.

BREXIT OR NOT: COX IS HOT….

Det er helt vildt. Endelig har en gruppe parlamentarikere i UK kunnet enes om en beslutning: nemlig at nominere ADRIAN COX QUARTET og “PROFOUNDLY BLUE” som Jazz Album Of The Year. Den nominering giver en ekstra kolorit over koncerten hos Jazzens Venner i Randers torsdag 24. oktober kl. 20 på Underværket.

Hvad er nu det for noget? Jo, det er ganske vist. I England findes nemlig The All-Party Parliamentery Jazz Appreciation Group, der som sit formål har at fremme brugen og nydelsen af jazz som musikform. Organisationen støtter Jazz Radio UK-kampagnen og består af politikere og andre tilknyttede – på tværs af partier. I England er jazz en alvorlig sag, så det er en fornem nominering af den 36-årige klarinettist.

Adrian Cox selv er både glad og stolt:

“Fantastisk, endelig er der noget, de kan blive enig om”, siger Cox, der har været professional jazzmusiker i mere end halvdelen af sit liv. “Award-uddelingen skal finde sted den 3. december. Vi har skrevet det ind i kalenderen med blyant. Det kan jo blive udsat!”.

Anyway, så fortæller historien i sin enkelthed, hvor meget jazz betyder i UK, og ikke mindst noget om, hvor meget humor betyder blandt engelske jazzmusikere. De er kendt for deres høje musikalske kvaliteter, men bestemt også for deres humør.

Adrian Cox stiller med sin kvartet på Underværket i Randers og tager udgangspunkt i det nominerede album “Profoundly Blue”, hvor Cox hylder den amerikanske stjerneklarinettist Edmond Hall, der skrev “Profoundly Blue” i 1941, og som i 1961 blev kåret som “Bedste klarinettist” af Melody Maker i Adrian Cox’s hjemland. Mange mange år før Cox blev født.

Hall blev berømt både som solist, leder af sit eget orkester og sit samarbejde med bl.a. Louis Armstrong, så der er god bredde i det repertoire, som Adrian Cox Quartet præsenterer hos Jazzens Venner. F.eks. vil man uden tvivl kunne glæde sig over et smukt Ellington-medley.

”Vi er i superligaen, hvad angår swing, så torsdag 24. oktober kl. 20 ønsker vi os en fyldt sal med at publikum, der forventningsfulde er klar til at lade sig begejstre over Londons hotteste jazznavn”, hedder det fra Jazzens Venner i Randers.

Unge Cox har spillet klarinet, siden han var 6 år, og han gjorde det så godt som helt ung, at han blev professionel fra den dag, han flyttede hjemmefra som 15-årig.

Med sig på Underværket har han Will Barrie på piano, Simon Read på bas og Gethin Jons på trommer.

Lyt gerne her: www.youtube.com