Location

Lille Sal
Stemannsgade 9c
Category

Next Event

Date

nov 17 2018

Time

20:00 - 23:45

Cost

kr. 150 / kr. 180 ved indgangen

THE BEEFEATERS

Koncerttid er som altid hos Bluesnight kl. 20, men lige på denne aften indbyder foreningen publikum at komme til spisning kl. 18. Menuen er selvfølgelig dansk bøf med sovs, kartofler, bløde løg, rødbeder og surt fra Cafe Jens Otto og serveret i den til dagen indrettede lounge. Legendarisk dansk mad og legendarisk musik. 

Den originale keyboardspiller og sangskriver Morten Kjerumgaard er stadig på plads fra guldalderperioden, og med sig på scenen har han sangeren og guitaristen Frederik Schnoor og trommeslageren Rune René Hansen (begge fra bandet Freddy And The Phantoms) samt bassisten Torben Guldager Rasmussen med en fortid i Wrong Side Of Vegas.

En stor del af sangene er de samme, som Beefeaters begejstrede den musikhungrende ungdom med i de tidlige år. Det vil sige en sand parade af R&B-klassikere ofte med det britiske tvist, som Rolling Stones, Kinks og Graham Bond Organisation brugte til at elektrificere de oprindeligt amerikanske sange. Og derudover serverer Beefeaters eksempler på nogle af deres egne sange fra 60’erne, hvor f.eks. albummet ”Meet You There” stadig står som en milepæl indenfor dansk musik.

På albumsiden er der selv den dag i dag efterspørgsel på LP-pladen ”Nøgne Øjne”, hvor Beefeaters samarbejdede med Povl Dissing. Det sublime crossover mellem vise/folkesangeren Dissing og bluesrockerne fra Beefeaters hører til de mest interessante udgivelser ever. ”Nøgne Øjne” (ja, det blev den kaldt, selv om LP’en faktisk ikke havde nogen titel) er i høj kurs hos pladesamlere. Af vinyl vel at bemærke. Og Beefeaters spiller den dag i dag som var det vinyl-live. Der er ikke noget digitaliseret komprimeret lydbillede fra deres side.

Der var ingen regler hos Beefeaters tilbage i Søren Seirups og Peter Thorups tid, og det er der heller ikke i dag, selv om de to markante personligheder for længst er gået bort. Hvad som helst kan ske, når Beefeaters optræder, for ånden er den samme som i 60’erne, hvor bandet med musik, som ingen danske unge havde hørt før, formåede at henrykke i både pop- og ungdomsklubber.

De første gange Beefeaters spillede i Randers var hos West Town Pop på ”Jylland” og såmænd i Vorup Fritidshjem. Det bliver ren nostalgi at opleve Morten Kjerumgaard og Beefeaters igen. Og en stor oplevelse for de, der ikke tidligere har haft fornøjelsen.

Det er som nævnt lørdag den 17. november kl. 20 på Underværket (spisning kl. 18). 

Det bliver så fedt!

Billetter købes via www.billetto.dk

Koncert- og bøfbillet: 250 kr. (plus gebyr/senest 15.10)

Koncertbillet: 150 kr. (plus gebyr)

Billet ved indgangen: 180 kr.

print