Date

dec 28 2018
Expired!

Time

20:00 - 22:30

Cost

kr. 200 / kr. 150 for medlemmer / u. 25 gratis adgang

SØREN HOULINDS JAZZBAND

Doc Houlinds jazzrevival gæster Jazzens Venner

Når  Jazzens Venner i Randers slutter året med koncert på Underværket fredag den 28. december, så bliver det med populære Doc Houlinds Revival All Stars, som er kendt for at videreføre den revivaljazz, der skabte det store jazzboom i 60’erne og 70’erne. Jazz kom pludselig tættere på folkelig opbakning og tiltalte mange flere mennesker end de, der traditionelt lytter til traditionel jazz.

Orkesterleder Doc Houlind sidder ved trommerne, som han i sin tid gjorde det hos Papa Bue’s Viking Jazz Band og en del af repertoiret kan føres tilbage til Papa Bue. Der præsenteres i udgangspunkt New Orleans-jazz ofte i up-beat-udgaver, så sangene fremstår muntre og tilgængelige, ligesom de vil være genkendelige for de fleste. Bue og New Orleans highlights kan man betegne musikken som.

Houlind står for mange af vokalerne, men kan også skilte med den pianospillende Miss Sweet Purnell i skikkelse af den tidligere visesangerinde Lis Krøyer, der sammen med Houlind og den dygtige bassist Jørgen Jepsen udgør en kompakt rytmegruppe, som giver musikken det ekstra pift, som kendetegner Houlinds band på scenen.

Jørgen M. Nielsen spiller trompet, Jesper Capion Larsen klarinet og Peter Goetz trombone. Den sidste vil være kendt fra f.eks. Bajazzerne og alle er de erfarne musikere, som har optrådt i flere forskellige andre sammenhænge. Musikken spænder som nævnt fra Papa Bue over New Orleans til Kid Ory og Louis Armstrong, så Houlinds band vil være et festligt bekendtskab eller gensyn.

Koncerten på Underværket afvikles fredag den 28. december kl. 20.00, og derefter holdes ”Jazzens Venner” vinterpause til starten af februar 2019.