Date

dec 27 2019
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Cost

kr. 200 / kr. 150 for medlemmer / u. 25 gratis adgang

River Jazz And Blues Band

Så blev det jul igen, og nytår venter lige om hjørnet. Det betyder, at Jazzens Venner slutter sæsonen med en ekstra festlig og underholdende aften, hvor musikken er hentet fra bredden af Storåen, som snor sig gennem Holstebro. Her blev aftenens orkester startet tilbage i 1971 som Moxy Jug Strugglers, som senere ”bare” blev kaldt Riverband og altså nu River Jazz And Bluesband for at understrege orkestrets musikalske bredde.

Bandets leder og stifter var Torben Larsen (trompet, mundharpe guitar og sang), og han er stadig i front sammen med bandets saxofonist Filt Kristensen, der desuden spiller klarinet og tværfløjte. De to har skrevet flere originale kompositioner til bandet for at krydre det varierede repertoire af klassisk jazz, latin, jump, jive og blues.

Allan Bjerregaard står for percussion, trækbasun og sang. Karin Sørensen spiller piano. Jørgen Nielsen spiller kontrabas og basguitar, og så mestrer Nikolai Nedergaard Seidelin trommer, piano, bas og guitar. At påstå, at Seidelin har været med siden 1971, er nok en overdrivelse, for han blev først født i 1972. Men ellers er det rigtigt nok.

De originale medlemmer kom som nævnt fra Holstebro og Lemvig-egnen. I dag er de spredt ud over det meste af Jylland, men der er stadigvæk mødepligt for de oprindelige musikere, når der kaldes til job med River Jazz And Blues Band. Og det sker tit. Orkestret spiller både jazzklubber, festivaler og private arrangementer og har gjort det ikke alene i Danmark, men i Sverige, Norge, Tyskland og England. Ja, sågar i New Orleans og på Svalbard.

Orkestrets kendetegn er tæt samspil med skarpe grooves og elegante blæserarrangementer. Inspirationen er hentet fra mange sider, og musikerne leverer melodierne med en smittende og underholdende spilleglæde.

Der er mulighed for at bestille billetter på  www.jazzens-venner.com. Klik på BESTILLINGER i øverste bjælke.