Date

okt 11 2021
Expired!

Time

19:00 - 21:30

Cost

DKK45.00

RANDERS:DOX – Filmfestival

CPH:DOX festivalen åbnes med filmen ’Mit hjem, min bror’ på Underværket mandag 11. oktober kl. 19, hvor Søren Pagter, leder af Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole byder velkommen og kommer med et oplæg til filmen:

 “Dokumentargenren er for mig et utroligt stærkt medie, fordi den refererer til virkeligheden og virkelige menneskers liv. Jeg mener, at vi bliver klogere og mere empatiske ved at lære om og forstå andre mennesker. Det er derfor fantastisk, at CPH DOX kan opleves i Randers. Det er en festival som er kendt for at vise de bedste dokumentarfilm. Jeg glæder mig til at se dem.”

Åbningsfilmen “Min bror, mit hjem” handler om de to afghanske flygtningebrødre Popal (21) og Darmal (18), der efter 9 års adskillelse, er blevet genforenet i. Danmark. Men de to brødre står vidt forskellige steder i livet.. Popal har for længst fået asyl i Danmark og er en fighter med masser af drømme for fremtiden. Darmal derimod er ny i landet, tung om hjertet og usikker på sin fremtid. Da Darmal får afslag på asyl, smuldrer brødrenes drøm om en fælles fremtid. Med et kærligt og omsorgsfuldt præstepar og en engageret advokat som nærmeste allierede, kæmper Popal for ikke at miste sin lillebror igen.
Kathrine Ravn Kruse / Danmark / 2021 / 75 min

 

Køb billet her