Date

dec 06 2018
Expired!

Time

20:00 - 22:30

Cost

kr. 200 / kr. 150 for medlemmer / u. 25 gratis adgang

TORSDAGSJAZZ PS Swingband

PS Swingband spiller swingmusik, der har sin fornemmelse dybt begravet i 30’ernes måde at spille på og med det humør og den underholdning, der hørte den tid til.

Musikken tager udgangspunkt i manouche, dvs. en slags gypsyjazz kendetegnet ved Django Rheinhardt og Stéphane Grappelli’s orkester Quintte de Hot Club de France, men bevæger sig over Svend Asmussen-repertoire og bruger lystigt løs af musikken fra 30’ne og 40’ne.

Orkesteret lægger vægt på det tætte sammenspil – loyalitet overfor de gode melodier og legende soloer fremført af Kim Mouritzen på guitar og Esben Kjær på violin.

PS Swingband er et meget efterspurgt stringswing-orkester. De har spillet overalt i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland, og alle steder har de formået at skabe deres helt egen stemning med deres humør og spilleglæde.

Mange af numrene har sang i en eller flerstemmige versioner, der er med til at give en varieret koncertoplevelse. Når musikken starter, kan man med det samme mærke den rytmiske dynamik, der præger musikken, uanset hvor hurtigt eller langsomt der spilles. Den erfarne bassist Torben Nickelsen og den rutinerede guitarist Per Sørensen har igennem mange år udviklet deres sammenspil, så det danner en musikalsk platform for solisterne Esben Kjær (violin) og Kim Mouritzens (guitar), drillende, overraskende og dynamiske i soloer og sammenspil.

PS Swingband formår i høj grad at få deres smittende spilleglæde, spontane indfald og indbyrdes dynamik udover scenekanten.

Esben Kjær violin og sang

Kim Mouritzen guitar og kor

Torben Nickelsen bas, ukulele og sang

Per Sørensen guitar sang og kapelmester