Date

jan 09 2021
Expired!

Time

10:00 - 14:00

Køb Lokalt-Marked – første lørdag i hver måned

Gør en god handel på Køb Lokalt-Marked og få en god oplevelse med i købet

Køb Lokalt-Marked går ud på at samle lokale producenter, butikker og kunstnere en gang om måneden i Underværket. Bjarne Jørgensen, Vinimperiet, er manden bag: ”Ved at samle alt under ét tag, håber jeg, at det bliver mere tydeligt, at vi har en masse fantastiske lokale produkter i Randers – fra fødevarer til kunst, tøj og ting.” Bjarne Jørgensen tager personligt rundt og besøger de mulige ’stadeholdere’.

Det er lidt af en kæphest, indrømmer han – at bruge de lokale handlende. Det er for ham en stor berigelse at opleve den mangfoldighed, der findes i det lokale miljø. Jo mere han har været rundt, jo mere er det gået op for ham, hvor meget det summer af folk, som med faglighed og nysgerrighed frembringer eller tilbyder spændende produkter af høj kvalitet.

”Hvis vi vil bevare de små, unikke butikker, lokale kunstnere og producenter, der er med til at gøre byen og området til noget specielt, må vi altså også købe deres varer og ydelser”, lyder opråbet fra ham.

Mød lokale stadeholdere med alt fra is og vin til tøj og tupperware

Her handler det dog ikke om at være perfekt eller klimafrelst for at kunne passe ind. Selv driver Bjarne Jørgensen en vinimport af økologiske vine primært fra Frankrig, sådan lidt ’con amore’, da det er hans oversættelsesfirma, han lever af. Joan Lund fra Juniq 2Hand & Mode er medarrangør, hun sælger second hand-tøj og accessories i kommission, men arrangerer også modeshows og meget andet.

De gode historier gør det nemmere at skelne, smage og vælge

Følger man Køb Lokal-Marked på Instagram, møder man blandt andet den bløde mule fra en broget ko fra Ny Lundgård, der nysgerrigt kigger ind i linsen. Og høns fra Korsmedergaard, der lægger de økologiske æg, som sælges på markedet. Bjarne Jørgensen får hjælp af sin datter Astrid, som har ferie fra gymnasiet: ”Vi prøver at få fortællingen frem, så det bliver nemmere at skelne, smage og vælge de gode lokale varer, som måske er lidt sværere at få øje på end dem, der bliver markedsført af store globale kæder.”

Også i Underværket hilser man det nye marked velkomment og håber på, at det bliver en fast og tilbagevendende begivenhed, som kan være med til at styrke Underværket som handelshus:

”Med initiativet i Underværket ønsker vi at bidrage til FN’s verdensmål nr. 11, der handler om at gøre byerne inkluderende og bæredygtige,” siger Annemarie Winther, leder af Underværket. Underværket er et kultur- og handelshus med en overdækket gade, der egner sig særligt godt til markeder, som undgår at blive udsat for regn og blæst: ”Parker i P-huset, ha’ din paraply ved hånden, og to minutter efter står du tørskoet på et hyggeligt markedet,” lyder opfordringen fra Annemarie Winther.