Category

Next Event

Date

nov 29 2018

Time

16:00 - 18:00

Cost

Fri entré

Integrationsstormøde “Mødet med Randers”

”Mødet med Randers”

Antallet af tilflyttere til Randers fra udlandet er faldet fra 430 i 2016 til 200 i 2018. Prognosen spår, at denne udvikling fortsætter. Men det betyder ikke, at det bliver lettere at være fx ny irakisk, polsk eller eritreansk randrusianer.
Vi følger op på festivalen 100% FREMMED?, som Randers Bibliotek og Underværket var en del af fra 11. til 25. august i år, ved at fra sætte spot på det første møde med en ny hjemby

Hvordan opleves det at komme som fremmed til Randers? Hvordan opleves det første møde? Byder byen velkommen, inviterer den ind og viser vej? Og hvad med kulturmødet?

”Mødet med Randers”

PROGRAM

16:00          Velkomst – ’Derfor holder vi stormøde!’

16:10          Sådan byder vi velkommen. Linda Karnøe, Ydelseskontoret Randers Kommune og
Lars Petrat-Meyer, faglig konsulent Randers Kommune fortæller om, hvordan man som flygtning/asylansøger bliver modtaget, når man lander i Randers, fx når man ankommer med tog på banegården.

16:40          ’Mit møde med Randers’ – personlige beretninger om ankomsten til Randers.

17:05          Spørgsmål og debat.

17:30          Bordet rundt – siden sidst.

17:50          Nyt fra Randers Kommune.

Tilmelding til upp@undervaerket.dk senest 28. november 2018.

Arr. Integration Projektgruppen: Frivillighuset, SOS Racisme, AOF, Randers Bibliotek, Underværket og selvfølgelig en række enkeltpersoner.

 

Efter Integrations-stormødet og i pausen er der mulig for at afprøve en af Røde Kors’ røde bænke iført et par virtual reality-briller. Pludselig befinder du dig langt, langt borte i et af de såkaldte nærområder til Syrien. 

print