Date

okt 01 2020

Time

20:00 - 22:00

Cost

kr. 200 / kr. 150 for medlemmer / u. 25 gratis adgang

ENGELBERT WROBEL & NICKI PARROT (US)

Jazzstjerner på Underværket

Når Engelbert Wrobel’s International Swing Quartet giver koncert hos Jazzens Venner på Underværket i Randers, så er der ikke blot én, men to store stjerner på scenen. Wrobel er anerkendt som en af Europas bedste klarinettister og har flere forskellige orkesterkonstellationer, som han står i spidsen for. En af dem er den internationale swingkvartet, hvor stjerne nummer to dukker op i form af vokalist og bassist Nicki Parrot, der hvert år tager turen fra USA til Europa for at turnere med Engelbert Wrobel.

De to har tidligere gæstet Jazzens Venner. Dengang med et større ensemble, men nu gælder det så kvartetten, hvor der vil være mere plads til Nicki Parrot’s vokaler. Wrobel har givet aftenen temaet Benny Goodman og Peggy Lee. Det vil sige, at man kan forvente velklingende klarinetudgaver af Goodmans kendte numre samt sange, som Peggy Lee har gjort kendt. Nicki Parrot fortolker også både Billie Holiday og Ella Fitzgerald.

Bandlederen Engelbert Wrobel kommer fra Tyskland, hvor han lærte at spille klarinet af sin far. Allerede som 16-årig havde Wrobel sit eget band, Happy Jazzmen, og med dem vandt han sine første præmier. Han studerede klassisk klarinet, men har altid holdt fast i jazzen. Professionelt først med Rod Masons Hot Five og fra 1989 med sit eget Swing Society. Engelbert Wrobel optræder ikke kun i Europa, men også i USA, Canada, Afrika og Japan.

Nicki Parrot – bassist og sangerinde

Bassisten og sangerinden Nicki Parrot er oprindelig fra Australien, men har siden 1994 boet i USA, hvor hun dels har spillet med et rhythm & blues-band på Manhattan, men oplevede den allerstørste opmærksom indenfor jazz, da hun blev bassist hos guitar-legenden Les Paul, som hver uge gav koncerter i en lokal jazzklub. Parrot var med i en længere periode og har medvirket i to dokumentarprogrammer om Les Paul.

Sideløbende har Nicki Parrot skabt sin egen karriere, som bl.a. har medført, at hun har fået både Swing Journal, Moon River og Fly Me To The Moon kåret som Best Vocal Album, ligesom hun er belønnet med guldplade for albummet Black Coffee. Hun laver et nyt soloalbum hvert år. Det seneste hedder ”Close To You”, og både hendes og Wrobel-samarbejdets bredde illustreres ved deres fælles album ”From Joplin To Jobim”, der blev udsendt i 2015.

Engelbert Wrobel’s International Swing Quartet består desuden af den dygtige australske guitar David Blenkhorn, der i øvrigt også er en glimrende vokalist, og den tyske pianist Thilo Wagner, der har erfaring fra sit samarbejde med en række af den allerbedste europæiske jazznavne.

Arrangør: Jazzens Venner

 

 
print