Date

jun 15 2019
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Cost

Forsalg kr. 100 på www.bluesnight.dk – ved døren kr. 150

Danish Blues Challenge

The Beefeaters giver koncert ved Danish Blues Challenge

Det bliver en dobbelt begivenhed, når Jysk Blues Netværk lørdag den 15. juni afvikler sit årlige Danish Blues Challenge på Underværket i Randers. Dels er der koncert med legendariske The Beefeaters, og dels er der showcase, hvor to up-coming bands viser sig frem i bestræbelserne på at blive udpeget til at repræsentere Danmark ved European Blues Challenge 2020.

Challenge mellem Trouble Is og Long Line Down

De to bands er begge duoer, selv om det ene – Trouble Is – ved sine koncerter supplerer sig med yderligere to musikere. Trouble Is består af Mathias Heibøll Østlund (guitar/sang) og Poul Valdemar Prahl (trommer). På scenen supplerer de sig med bas og keyboards. Trouble Is har i 2018 udgivet en EP og indspillet en musikvideo i Norge. Bandet er i sit udtryk inspireret af navne som John Mayer, Philip Sayce og Pink Floyd.

De to musikere er oprindeligt fynboer, og det er måske derfor, at Trouble Is deltog i musikfestivalen Tinderbox’s band battle, hvor de kvalificerede sig til optræden ved årets festival sammen med to andre bands. Trouble Is huserer dog i dag på Amager og er en både melodisk og slagkraftig repræsentant for den nye, unge bluesgeneration i Danmark.

Long Line Down er den anden deltager i Danish Blues Challenge. En ægte duo med et usædvanligt udtryk i form af en sceneoptræden, hvor trommeslageren og sangeren Anders Holm står helt i front på scenen sekunderet af guitaristen Martin Christensen. De to er fra Aalborg og indspillede deres første EP i 2014. Siden har de optrådt på adskillige danske scener, ligesom de har været hentet til bluesbegivenheder i Tyskland, Holland, Belgien, Norge og Grønland. Inspirationen er f.eks. Black Keys og White Stripes, og der er både americana og Balkan-rytmer i Long Line Downs musik.

Med Long Line Down og Trouble Is er det i sandhed de absolut yngste skud på den danske bluesstamme, der – uanset hvem af dem – kommer til at repræsentere Danmark ved European Blues Challenge i Holland i april 2020. Udover denne internationale mulighed kan det udpegede band tage den traditionsrige Møblomania Blues Award med sig hjem i form af en check og en skulptur.

Modsætningen til de to unge bands finder man i aftenens koncertnavn, The Beefeasters. Her er der godt nok nye unge medlemmer, men den oprindelige Beefeaters-stifter Morten Kjerumgaard Reumert sidder stadig ved tangenterne, ligesom bandet trofast holder fast i sit oprindelige udtryk med solid amerikansk inspireret jazzblues i den stil, som The Beefeaters også praktiserede i 60’erne.

Udover Morten Kjerumgaard Reumert består The Beefeaters af Frederik Schnoor (guitar/vokal), Torben Guldager (bas) og Rune René Hansen (trommer).

Det er Bluesnight Randers, der står for den praktiske afvikling af såvel Danish Blues Challenge som koncerten med The Beefeaters. Underværket lægger rammer til, og det går løs lørdag den 15. juni kl. 19.30 med SignRemote og Planner4You som lokale sponsorer.