Date

mar 26 2020
Expired!

Time

19:00 - 21:00

— AFLYST– CPH:DOX – REUNITED

AFLYST

CPH:DOX On Tour in Randers
Reunited

Da ægteparret Rana og Muhkles tvinges på flugt fra borgerkrigen i Syrien, strander den lille familie i hver deres hjørne af kloden. Hun ender i Assens og han i Canada. Imens sidder deres to unge sønner stadig fast i Tyrkiet. Alene kæmper Rana nu for at blive sammenført med sine børn i Danmark, men udsigterne virker håbløse i et rigidt og uigennemsigtigt system, hvor man må slås for bare at blive hørt. Vil det lykkes dem at blive genforenet? Igennem små hverdagsøjeblikke, Skype-opkald og hjemmevideoer skildrer instruktør Mira Jargil en familie splittet af krig – og deres insisteren på retten til at være sammen. For selvom månederne går og genforeningen trækker ud, lever drømmen om en fælles tilværelse for familien videre. ‘Reunited’ er en dybfølt og empatisk beretning om de flygtninge, som i bogstaveligste forstand er fanget mellem to verdener. Og samtidig et skræmmende indblik i et nærmest kafkask bureaukrati, hvor selv de bedste intentioner fortaber sig i sagsakter og telefonkøer.

En syrisk familie på flugt strander i tre verdenshjørner. Canada, Tyrkiet – og Assens. Her starter en ny kamp mod bureaukratiet for at blive genforenet.

Sprog: Dansk, Engelsk & Arabrisk. Der vil være engelske undertekster på ikke-engelsktalende dialog
Instruktør: Mira Jargil

Filmen varer: 78 min

Billetter kan købes på place2book.com til 35kr + gebyr

I januar 2017 sneg jeg mig ind til mindehøjtideligheden for den afdøde iranske reformpolitiker og tidligere præsident Rafsanjani. Det var en smuk og vild oplevelse, der viste hvor meget flertallet af iranerne ønsker ændringer i deres land. Siden har forholdene i Iran ændret sig drastisk. Så meget, at min ven og tidligere studerende, Farzad Soleimani, har måttet søge asyl i Danmark på grund af sit dokumentariske arbejde. Dokumentarhistorier fra den arabiske verden er nødvendige for, at vi bedre kan identificere os med befolkningerne og forstå deres kultur. Men, ofte er det forbundet med stor fare at berette om selv helt dagligdagsting.

Fotograf Søren Pagter har rejst i og arbejdet med fotografer fra de arabiske lande,
Pagter vil introducere filmen Reunited med sine betragtninger om dokumentarisme
og fotografiske eksempler. Foto: Tao Lytzen

 

 

Om CPH:DOX

Festivalen blev grundlagt i 2003 af CPH:DOX’s nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til CPH:DOX 2018, hvor CPH:DOX slog alle rekorder med et totalt besøgstal på 110.500.

CPH:DOX arbejder for at blive den bedste filmfestival i og for verden. CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm. Festivalen forankrer dem yderligere i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses. I håbet om at skabe reel social forandring søger CPH:DOX at være et rum for refleksion, demokratisk dialog og meninger på tværs af befolkningen og derved sikre at filmene – og deres tematikker – lever videre langt efter, at tilskuerne har forladt biografsalen.

2020 er det andet år, der bliver afholdt international dokumentarfilmfestival i Randers under CPH:DOX.

‘CPH:DOX – On tour in Randers’ bliver afholdt i samarbejde med Randers Eventsekretariat, Underværket og Randers Bibliotek.