Tora

Date

aug 26 2022
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Bluesnight: Tora

Nu sker det endelig: TORA, Norges store bluesnavn, er for første gang i Danmark, og den første koncert holdes fredag 26. august hos Bluesnight Randers. Det er på Underværket.

TORA er et fyrværkeri af et band ledet af Norges nye guitarheltinde Tora Dahle Aagård. Hun skaber konstant et navn for sig selv med sit unikke talent, virtuositet, energi og legende musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for deres liveshows. Hun har over 160.000 følgere på Instagram; blandt dem Hollywood-legenden Alec Baldwin, der har lagt sin kærlighed på den talentfulde guitarist.

 “Tora er på vej til at blive den største norske guitareksport for sin generation.” (Amund Maarud).

TORA spiller blues-inspireret pop-rock og udgav i 2019 deres selvbetitlede debutalbum, der af Dagbladet beskrives som en «Lovende debut fra en ny, kvindelig guitarhelt». Bandets andet album GIRLS fra 2020 var nomineret til Spellemann i blueskategorien. Internationale navne som Aaron Sterling (John Mayers trommeslager) og guitarist Joey Landreth optræder på albummet.

Højdepunkter står i kø før Tora: Trods sin relativt unge alder (28 år) har hun allerede stået på scenen i Londons egen Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure sammen med blandt andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. I oktober 2020 delte Tora hovedscenen under verdens største virtuelle guitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. Derudover har hun spillet med både Jennifer Batten (Michael Jacksons guitarist) og Paul Gilbert (Mr Big) og været gæsteguitarist under Trygve Skaugs Norgesturné i 2019. I januar modtog Tora Adresseavisens Musiklegat for 2021. Samme år fik hun var gæstekunstner under Adam Douglas’ populære juleturné “An American Holiday”. I dag er Tora international ambassadør for den franske guitarproducent Marceau Guitars, som har lavet en skræddersyet signaturguitar til hende.

 “Der er et udbrud af energisk girl power, rockvirtuositet, legesyg og en stærk spilleglæde, når Tora og bandet står på scenen.” (Moldejazz).
 Bandet TORA blev dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag af Tora Dahle Aagård (guitar og vokal), Isak Seltveit (bas), Guri Tranås (kor), Anders Brønstad (guitar) og Magnus Galguften (trommer). De fleste af sangene er skrevet af Tora selv, nogle i samarbejde med Andreas Dahle Aagård.

Koncerten starter kl. 20.00 fredag 26. august på Underværket. Dørene åbnes kl. 19.00. Billetter koster kr. 180 i forsalg og kr. 230 ved døren. Så længe, der er plads, er der gratis adgang for unge under 25 år.

Køb billet