Date

aug 28 2019
Expired!

Time

16:00 - 18:00

Cost

Fri entré

100-året for folkestyret i Randers – integrationsgruppemøde

Er de fremmede en del af folkestyret…?

Onsdag 28. august 2019 bliver der på årets Integrationsstormøde sat ord på folkestyret i praksis af mennesker, der igennem årene har involveret sig i lokalpolitik. Batter det at engagere sig i politik, når man hedder Fatma til fornavn? Stemmer vi på dem, vi selv ligner eller dem, vi deler holdninger med? Hvordan holder man balancen i politik med et fundament fordelt på to kulturer?

Dette er nogle af de spørgsmål, blandt andre byrådsmedlem Fatma Cetinkaya (S) vil give sit bud på. Hun får desuden selskab af tidligere byrådsmedlem Feramuz Acar (Beboerlisten), Quanbar Moussa Nabou (V), Sükrü Ertosun (S), Adnan Barzange (Beboerlisten) og Joseph Aruliah (S).

Bag integrationsstormødet står Integrationsstyregruppen i Randers, som har inviteret en række af de byrådskandidater med anden etnisk baggrund end dansk, der ved de seneste valg har været opstillet – og for nogles vedkommende er blevet valgt. De vil også fortælle om deres erfaringer og drøfte med hinanden og andre mødedeltagere, hvordan vi kan værne om og udvikle lokaldemokratiet, så det er byrådskandidaters politiske holdninger og ikke etnicitet, der er afgørende for, hvordan der stemmes ved kommende byrådsvalg.

Integrationsmødet er en tilbagevendende begivenhed, der kører på 15. år i Underværket. Formålet med stormødet er blandt andet at styrke det lokale netværket omkring integration, at skabe et forum for gensidigt kendskab og forståelse samt at bane vejen for udvikling af forskellige samarbejdsrelationer og projekter.

”Hvis ikke vi taler sammen, mister vi alle overblikket og arbejdere videre med skyklapper på. Det er vigtigere end nogensinde før at være i dialog, opnå accept og forståelse samt at kunne arbejde demokratisk,” lyder det fra leder af Underværket, Poul Jeberg.

 Alle er velkomne, der er fri entré, det kræver dog tilmelding på upp@underværket.dk

Integrationsstormødet er en del af ’Folkemøde Randers 2019’, der hylder 100-året for Randers Byråd og indførelse af det kommunale folkestyre i byen.  ’Folkemøde Randers 2019’ byder på et bredt program af foredrag fordelt over hele ugen, og der er eftermiddags- og aftenarrangementer forskellige steder i kommunen med åbning 24. august 2019 på Underværket.

Bag Folkemøde Randers 2019 står Radikale Venstre, Velfærdslisten, SF, Beboerlisten, Enhedslisten, Randers Lejerforening, AOF, BUPL, FOF, Integrationsstyregruppen, Kulturelt Samvirke, LO Randers, Randers Amtsavis, Randers Bolig, Randers Lærerforening, 3F, Tøjhuskvarterets Venner, Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne, SAM foreningen, Socialdemokratiet og Venstre. Folkemødekoordinator Per Schultz-Knudsen, journalist Randers Amtsavis.