CPH:DOX i Randers

CPH:DOX Randers

CPH:DOX i Randers logo

Verden af fuld af gode historier. En del af dem bliver fortalt til CPH:DOX i Randers i Underværket.

Huset har siden etablering i år 2000 dannet ramme om et stort antal debatskabende arrangementer, foredrag, koncerter og rummet flere slags teatre, i de første mange år Egnsteatret Vestenvinden og i dag Teaterskolen Kastali’a, som skriver og opfører egne fortællinger året rundt.

I år 2019 blev vi en del af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX on tour, der arrangeres af Randers Eventsekretariat og Randers Bibliotek. CPH:DOX Randers-filmene kurateres af en styregruppe, som søger at skabe et program med brede, dybde og aktualitet. Filmene vises henholdsvis på Randers Bibliotek, Langå Bibliotek og i Underværket.

Art Cinema i Store Sal

CPH:DOX i RandersUnderværkets Store Sal omdannes under CPH:DOX Randers til et Art Cinema med bar, hvor man kan få et glas vin, en kop kaffe eller andet og nyde det ved caféborde i dæmpet belysning. inden filmen starter. Det gamle lærred fra Slots Bio, en af byens biografer der lukkede i 80’erne, danner fundamentet, når de tunge scenegardiner trækkes fra, og fortællingen indtager rummet.

Intro, film og debat

Nogle filmvisninger ledsages af en introduktion og en efterfølgende debat. Der vil også være simultanvisninger, hvilket betyder, at den pågældende film vises på samme tidspunkt over hele landet. At se en dokumentarfilm i dagene, hvor CPH:DOX løber, giver en helt særlig festivalstemning og følelsen af at være en del af noget større – et stærkt kulturelt fællesskab for mere viden og større forståelse af det og dem, der er anderledes end en selv.

CPH:DOX opstod i 2003 og er siden vokset til en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. Dokumentarfilm har fokus på at fortælle historier fra det virkelige, levede liv – historier, der gør os klogere på andre mennesker og kulturer. Historier, der giver os ny viden og måske et ændret syn på os selv og verden. www.cphdox.dk

CPH:DOX Film i Underværket