Vin

Vin til Valentinsdag dag – 3 forskellige bud

Er du i tvivl om dit valg af vin til Valentinsdag?

Bjarne Jørgensen fra Vinimperiet i Underværket giver her sit bud på tre forskellige vine til Valentinsdag, der vil sikre en god smagsoplevelse.

Den sikre og solide: [2016] Mendoza, Cabernet Sauvignon, Familia Cecchin

Cabernet Sauvignon

Pris: før 125 kr. Nu: 110 kr.

Vinen stammer fra Bodega Cecchin, der ligger i Argentina og ejes og styres af en tredjegenerations vinfamilie med fokus på økologi. Deres Cabernet Sauvignon har et lavt svovlindhold, god kraft og fylde, dejlige solbær, krydderi, peber og bløde tanniner.

Den flotte og elegante: [2016] Quercy, La Suite, Dom. de Lafage

Pris: Før: 145 kr. Nu: 125 kr.

Vinen stammer fra Domaine de Lafage, der ligger i Montpezat de Quercy i sydvestfrankrig. Ejendommen har 12 hektar vinstokke, der siden 1992 er blevet dyrket biodynamisk. Vinen har levende aromaer, er rig og afrundet og har en struktur nærmest som en Bordeaux, men uden al dominansen fra træfade.

Den vovede og spændende: [2016] Chinon, L’Enfer, Jaulin-Plaisantin

Pris: Før 130 kr. Nu: 115 kr.

Vinen har en aromaprofil med masser af typicitet fra druesorten Cabernet Franc, men den har samtidig også sin egen karakter i form at lethed i munden og masser af intensitet. Den kan dekanteres for at få den fulde aroma frem. Vinhuset er grundlagt i 2008. Lige siden har der været fokus på at dyrke vinstokkene uden ukrudtsmiddel eller gødning. Derudover vinificeres vinene uden andre produkter end en minimal dosis af sulfit.

Bjarnes bud på vin til Valentinsdag kan købes hos Vinimperiet i Underværket, hvor han altid er klar til en snak. Så tøv ikke med at kontakte Bjarne, hvis du har spørgsmål eller blot lyst til en uformel snak om vin, vind og vejr.

Klik her for at udforske, hvad du ellers kan opleve i Underværket.